WhatsApp Image 2022-09-12 at 14.36.40

La Rosa
Moneda Local de Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu té la seva pròpia moneda local, la Rosa!

La Rosa és una moneda local que té per objectiu incrementar el consum local a la ciutat, generant circulació de diners en el comerç de proximitat i fomentant alhora la digitalització, contribuint a la sostenibilitat, la responsabilitat social i la implicació i interrelació de la ciutadania, de l’activitat econòmica i del teixit social.

Les monedes locals són un tipus de monedes complementàries a l’euro, que s’utilitzen com a mitjans de pagament o sistemes d’intercanvi, i permeten incentivar la circulació local dels diners, afavorint el comerç local i la cohesió social. La Rosa, moneda de Sant Feliu té la mateixa paritat que l’euro (1 euro= 1 moneda local). 

Per utilitzar La Rosa, caldrà descarregar al mòbil una aplicació que permetrà fer el canvi d’euros a moneda local i realitzar pagaments de forma similar a com ho hem amb la targeta de crèdit del mòbil.

L’elecció del  nom de la moneda local de Sant Feliu, la Rosa va sorgir del procés participatiu que es va desenvolupar el mes d’abril de 2022 on la ciutadania va participar per triar entre tres propostes : La Santfe, el Dot i la Rosa.  El logotip definitiu de la moneda es va idear en base a totes a totes les idees sobre els seus atributs i característiques recollides en diferents sessions participatives amb el teixit econòmic i social de la ciutat.