WhatsApp Image 2022-09-12 at 14.36.40

La Rosa
Moneda Local de Sant Feliu de Llobregat

Algun dubte?

És un sistema de pagament digital que funciona com a complement a la moneda convencional i que permet incentivar la circulació local dels diners afavorint el comerç local i la cohesió social.

A través d’una APP senzilla i intuïtiva pots canviar euros a moneda local, consultar saldo, pagar en comerços, intercanviar amb altres persones, localitzar els comerços on poder comprar, veure ofertes…

Aquesta APP serà exclusiva per a aquesta moneda.

L’ús d’aquesta moneda potencia i incentiva el consum local i de proximitat, generant riquesa a la ciutat i ajudant els comerços del territori a aconseguir més vendes i a fidelitzar a la clientela.

La posada en circulació de moneda local pot fer-se de diferents maneres. En aquesta primera fase la ciutadania canviarà euros a moneda local i l’Ajuntament injectarà al sistema bonificacions quan es faci aquest canvi.

En fases posteriors que encara cal desenvolupar, l’Ajuntament podrà posar en circulació moneda local a través de subvencions o ajuts. La moneda local té múltiples aplicacions que es poden desenvolupar en un futur per a promoure l’economia local, la sostenibilitat i la cohesió social (pagament de serveis municipals, fiscalitat verda, etc.)

Pots intercanviar euroes per moneda local directament en l’APP. L’APP utilitza proveïdor de serveis de pagament (PSP) autoritzada pel Banc d’Espanya que és la que s’encarrega que la moneda local estigui suportada pels euros del compte bancari/targeta de crèdit de la persona que fa el canvi.

En fases posteriors que encara cal desenvolupar, l’Ajuntament podrà posar en circulació moneda local a través de subvencions o ajuts. La moneda local té múltiples aplicacions que es poden desenvolupar en un futur per a promoure l’economia local, la sostenibilitat i la cohesió social (pagament de serveis municipals, fiscalitat verda, etc.)

No, és una moneda complementària de circulació interna a Sant Feliu, però està suportada per euro, no és una moneda virtual tipus bitcoin.

  • És un mitjà de pagament segur, instantani i sense costos.
  • Pots accedir a ofertes exclusives dels comerços adherits al projecte de la moneda local.
  • Fent ús de la moneda local estàs col·laborant en la reactivació de l’economia local, fent circular els diners pels negocis de la ciutat, enfortint el teixit comercial. I l’enfortiment del teixit comercial es tradueix en més ocupació, carrers més segurs, creació de xarxes de compra mútua que són beneficioses per a la comunitat

L’equivalència és de 1euro = 1 moneda local

Pots comprar en els comerços de la ciutat adherits al projecte. Podràs buscar-los a través de l’APP on t’indicarà la ubicació, el tipus de comerç i les ofertes que tingui disponibles.

Està previst que s’activi a la fi d’enguany.

De moment no està previst. 

Existeixen prop de Sant Feliu altres monedes locals que ja estan funcionant des de fa algun temps. La Grama a Santa Coloma de Gramenet des de 2016, el REC en l’eix Besós de Barcelona des de 2018 i el Vilawatt a Viladecans des de 2019 com les més utilitzades a la província de Barcelona.

També hi ha monedes locals que funcionen en altres ciutats d’Espanya i d’Europa, algunes des de fa molt temps.

De moment està previst que únicament els comerços puguin canviar moneda local a euros.

Sí, a través de l’app pots traspassar saldo a altres persones que també siguin usuàries d’aquesta moneda.

  • Més vendes, ja que la moneda local només es pot gastar en els comerços del territori adherits al projecte.
  • Possibilitat de fidelitzar a la clientela amb ofertes exclusives per a les persones usuàries de la moneda local.
  • Major visibilitat del teu establiment ja que a través de l’app de la moneda pots atreure a persones clientes potencials.